Skip to main content
Spesiallinser

Spesiallinser

Vi har avtale med flere leverandører som produserer spesiallinser. Vi kan bestille fargelinser, filterlinser, okkluderingslinser, sklerale linser og mye mer.

Sklerale linser

Ved større synsfeil, som svært uregelmessige hornhinner, kan man benytte sklerale linser. Disse er større enn vanlige linser og hviler på sklera, det hvite i øyet.

Nattlinser, drømmelinser og Orto-K

Nattlinser, også kalt drømmelinser, er linser du sover med om natten som gjør at du ser klart om dagen. Denne prosessen heter orthokeratologi, eller Orto-K, og er et skånsomt og risikofritt alternativ til kirurgi/LASIK.

Linsene er formstabile og former de elastiske hornhinnene dine over natten. Når du står opp tar du linsene ut og ser klart hele dagen uten bruk av briller eller kontaktlinser. Etter ca 16 timer går hornhinnene tilbake til sin opprinnelige form. Om du slutter å bruke linsene vil synet vende tilbake til utgangspunktet.

Nattlinser kan brukes av nærsynte med styrker opp til -5.00, og de kan også korrigere skjeve hornhinner. I noen tilfeller kan nattlinser til og med bremse utviklingen av nærsynthet hos barn og unge. Avtal tid hos en av våre optikere med spesialisering innen myopikontroll dersom du er nysgjerrig på om nattlinser kan være noe for deg.

Hybride kontaktlinser

Vi kan tilpasse hybride kontaktlinser til pasienter med keratokonus og andre irregulære hornhinner.

Fra SynergEyes via Con-Lens bruker vi blant annet linsen UltraHealth. Linsen kombinerer fordelene fra harde og myke kontaktlinser - den er myk i periferien, hvilket bidrar til at linsen sitter godt på øyet og gir god komfort, mens dens formstabile senter gir klart syn. Linsene er like store som ordinære myke kontaktlinser, og er derfor forholdsvis lette å håndtere.

Vi kan også tilpasse UltraHealth FC som er spesialdesignet for linsebrukere som har tatt synskorrigerende operasjoner.


Bestill synsprøve

Navn *
Telefon *
+47
Search
  E-post *
  Fødselsdato *
  Ønsket dato *
  Ønsket tidsrom
  Noe annet vi bør vite?
  Ønsker timebekreftelse på*
  E-post
  SMS
  Vil du få SMS om tilbud og kampanjer?
  Ja takk!