Støtte til barnebriller

Støtte til barnebriller

Mange barn har rett til briller som er refusjonsberettiget hos NAV. Det er øyelegen som diagnostiserer og avgjør om det kan søkes støtte hos NAV. Når diagnosen først er satt hos øyelege kan optiker bekrefte fornyet behov. Vi hjelper til med søknadsprosessen, fyller ut og sender inn papirene til NAV uten ekstra kostnad.

Formålet med stønadsordningen er å hindre at barn utvikler amblyopi. Ambyopi er er en tilstand med synssvakhet i ett øye uten at det foreligger noen sykdom i øyet. 1 - 3% av alle barn har amblyopi, eller en risiko for å utvikle dette. Briller til denne gruppen er å anse som et ledd i behandling av amblyopi. Stønadsrett etter ordinære vilkår opphører den dagen barnet fyller 10 år.

Type synsfeil som berettiger støtte hos NAV:

Anisometropi ≥ 1.00 D

Styrkeforskjellen på de to øynene er så stor at man risikerer å bruke kun det ene øyet og dermed hindre utviklingen av det andre. 

Astigmatisme ≥ 1.50 D

Skjeve hornhinner. Gir et sløret bilde på netthinnen. Korrigeres ikke dette i ung alder får ikke netthinnen utviklet seg riktig.

Strabisme

Skjeling. På samme måte som ved anisometropi brukes kun ett øye og det skjelende øyet blir underutviklet dersom det ikke behandles.

Bilateral hypermetropi ≥ 4.00 D

Langsynthet på +4.00 eller mer på begge øynene.


Les mer om stønadsordningen på NAV sine nettsider 


Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider


Man - fre   8 - 18
Lørdag      10 - 16

Sikkerhet