Barnebriller

Barnebriller er et av våre satsingsområder. Hos oss finner du Oslos største barnebrilleavdeling med ca 150 forskjellige innfatninger til enhver tid. Vi gir deg og barnet god og trygg veiledning i valg av briller, og våre dyktige optikere og teknikere hjelper til med tilpassing av innfatningen.

I tilfeller hvor NAV dekker deler av brillene er vi behjelpelige med søknadsprosessen, og vi har tett kontakt med flere øyeleger og ortoptister i Oslo hvis det blir nødvendig med videre henvisning.

Les mer om støtte til barnebriller her.

Brilleglass i barnebriller

Til tross for at barnebrillene ofte har kortere levetid enn voksenbriller, bør fortsatt kvaliteten på glassene være god. Vi anbefaler alltid plastglass med herding og antirefleks, slik at glassene blir lettest mulig og man unngår riper så godt det lar seg gjøre. Mineralske glass anbefales ikke til barn, da disse er tyngre og kan knuse under lek. Vi leverer alle glasstyper til barn, som enstyrkeglass, flerstyrkeglass som progressive og bifokale, i tillegg til svaksyntoptikk og filterglass.

Vi tilpasser alle glass slik at de blir tynne og lette selv ved høye styrker. Hovedleverandøren vår på glass er Essilor, men vi bestiller og fra MultiOptikk og Rodenstock.

Briller til barn

Barn og kontaktlinser

De aller fleste barn som bruker briller kan også bruke kontaktlinser.

Les mer om kontaktlinser til barn her.

Solbriller til barn

Det er viktig å beskytte øynene mot skadelige solstråler. Spesielt viktig er det for barn da de utsettes for mer UV-stråling som følge av fysikk og livsstil. I tillegg til at glassene må filtrere vekk de skadelige UV-strålene som kommer fra sola er det også viktig at innfatningen skjermer godt mot lys som kommer inn fra siden.

Er barnet mye på sjø eller snø kan det være lurt å velge en polarisert solbrille, som i tillegg til å filtrere vekk UV-stråler også fjerner reflekser som kommer fra bakken, snøen og sjøen.

Vi har flere ulike barnesolbriller inne, blant annet fra merkene Ray-Ban, Izipizi og Polaroid. Vi kan også lage solbriller med styrke, da kan barnet velge fritt blant alle innfatningene eller solbrillene vi har, så bestiller vi fargede glass i riktig styrke til den.

Alternativt finnes også suncover, en solbrille som passer utenpå brillene, eller så kan vi slipe til solforheng som er skreddersydd til barnets brille og kan settes på når det er mye sol ute.

Hvis barnet bruker briller til vanlig kan man også få fargeskiftende glass i dem. Da blir glassene mørke når de kommer i kontakt med UV-stråler. Dette kan være en god løsning hvis barnet er lysømfintlig eller man vil slippe å ha flere par briller.


Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider


Man - fre   8 - 18
Lørdag      10 - 16

Sikkerhet