Barnebriller

Barnebriller er et av våre satsingsområder. Vi har Oslos største barnebrilleavdeling med briller i alle størrelser, farger og materialer. Vi gjør vårt beste for å veilede ved valg av briller og tilpasser disse best mulig til barnet.

I tilfeller hvor NAV dekker deler av brillene er vi behjelpelige med søknadsprosessen, og vi har tett kontakt med flere øyeleger og ortoptister i Oslo hvis det blir nødvendig med videre henvisning.

Les mer om støtte til barnebriller her.

Brilleglass i barnebriller

Til tross for at barnebrillene gjerne har kortere levetid enn voksenbriller, bør fortsatt kvaliteten på glassene være god. Vi anbefaler alltid plastglass med herding og antirefleks, slik at glassene blir lettest mulig og at de unngår riper så godt det lar seg gjøre. Mineralske glass anbefales ikke til barn, da disse er tyngre og kan knuse under lek. Vi leverer alle glasstyper til barn, som enstyrkeglass, flerstyrkeglass som progressive og bifokale, i tillegg til svaksyntoptikk og filterglass.

Vi tilpasser alle glass slik at de blir tynne og lette selv ved høye styrker. Hovedleverandøren vår på glass er Essilor, men vi bestiller også fra MultiOptikk og Rodenstock.

Briller til barn

Barn og kontaktlinser

De aller fleste barn som bruker briller kan også bruke kontaktlinser.

Les mer om kontaktlinser til barn her.

Solbriller til barn

Det er viktig å beskytte øynene mot skadelige solstråler. Spesielt viktig er det for barn da de utsettes for mer UV-stråling som følge av fysikk og livsstil. I tillegg til at glassene må filtrere vekk de skadelige UV-strålene som kommer fra sola er det også viktig at innfatningen skjermer godt mot lys som kommer inn fra siden.

Er barnet mye på sjø eller snø kan det være lurt å velge en polarisert solbrille, som i tillegg til å filtrere vekk UV-stråler også fjerner reflekser som kommer fra bakken, snøen og sjøen.

Vi har flere forskjellige barnesolbriller, og vi kan også lage solbriller med styrke.

Det finnes også suncover, som er en solbrille som passer utenpå brillene, eller så kan vi slipe til solforheng som er skreddersydd til barnets brille og kan settes på når det er mye sol ute.

Hvis barnet bruker briller til vanlig kan man også få fargeskiftende glass i dem. Da blir glassene mørke når de kommer i kontakt med UV-stråler. Dette kan være en god løsning hvis barnet er lysømfintlig og man vil slippe å ha flere par briller.


Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse


C.J. Hambros plass 2b
0164 Oslo

Åpningstider


Man - fre   8 - 18
Lørdag      10 - 16