Skip to main content

Barnebriller

Barnebriller er et av våre satsingsområder. Hos oss finner du Oslos største barnebrilleavdeling med ca 500 forskjellige innfatninger til enhver tid. Vi gir deg og barnet god og trygg veiledning i valg av briller, og våre dyktige optikere og teknikere hjelper til med tilpassing av innfatningen.

I tilfeller hvor NAV dekker deler av brillene er vi behjelpelige med søknadsprosessen, og vi har tett kontakt med flere øyeleger og ortoptister i Oslo hvis det blir nødvendig med videre henvisning.

Brilleglass i barnebriller

Til tross for at barnebrillene ofte har kortere levetid enn voksenbriller, bør fortsatt kvaliteten på glassene være god. Vi anbefaler alltid plastglass med herding og antirefleks, slik at glassene blir lettest mulig og man unngår riper så godt det lar seg gjøre. Mineralske glass anbefales ikke til barn, da disse er tyngre og kan knuse under lek. Vi leverer alle glasstyper til barn, som enstyrkeglass, flerstyrkeglass som progressive og bifokale, i tillegg til svaksyntoptikk og filterglass.

Alle glass tilpasses slik at de blir tynne og lette selv ved høye styrker. Hovedleverandøren vår av glass er Essilor, men vi bestiller og fra MultiOptikk og Rodenstock.

Briller til barn

Brilleinnfatninger til barn

En barnebrille skal tåle mye. Den skal være med på skole, lek og fritidsaktiviteter og det er derfor viktig å ta stilling til barnets alder og aktivitetsnivå ved valg av innfatning. Det kan også være lurt å å inkludere barnet i valget, spesielt når det kommer til farge og stil. Ofte vil barnet være flinkere til å bruke brillene og ta vare på dem om de har fått ta del i prosessen med å velge dem ut.

Til de minste barna anbefaler vi ofte briller med neseputer som kan tilpasses den lave neseryggen små barn ofte har. I tillegg bør brillestengene kunne tilpasses og gjerne bøyes helt rundt øret, så brillen sitter godt også når barnet er i aktivitet. Ønsker barnet en plastbrille uten justerbare puter er det viktig at brillen sitter godt og stabilt på nesa. Brilleinnfatninger uten justerbare stenger anbefales ikke til de minste barna.

Lindberg

Innfatningene fra Lindberg er våre soleklare favoritter når det kommer til barnebriller. Spesielt gjelder det innfatningene fra "air titanium rim"-kolleksjonen. Disse innfatningene er laget av titantråd, et allergivennlig materiale som er fleksibelt, sterkt og lett. Brillene er derfor holdbare og behagelige å ha på.

Lindbergbrille til barn

Innfatningene kommer i en rekke ulike fasonger og farger, og kan moduleres og spesialbestilles. Våre verkstedteknikere har god erfaring med å tilpasse Lindberg-innfatninger så de sitter godt gjennom hele dagen. Vi ser at innfatningene i denne kolleksjonen tåler svært mye. Skulle uhellet likevel skje, gjør det modulbaserte systemet at man kan bestille kun den delen som må erstattes. Vi har også noen deler her i butikken som man kan låne inntil den riktige er på plass.

På Lindberg sine nettsider kan du lese mer om deres barnebrilleinnfatninger:

Barn og kontaktlinser

De aller fleste barn som bruker briller kan også bruke kontaktlinser. Trykk på knappen under for å lese mer om kontaktlinser til barn.

Solbriller til barn

Det er viktig å beskytte øynene mot skadelige solstråler. Spesielt viktig er det for barn da de utsettes for mer UV-stråling som følge av fysikk og livsstil. I tillegg til at glassene må filtrere vekk de skadelige UV-strålene som kommer fra sola er det også viktig at innfatningen skjermer godt mot lys som kommer inn fra siden.

Er barnet mye på sjø eller snø kan det være lurt å velge en polarisert solbrille, som i tillegg til å filtrere vekk UV-stråler også fjerner reflekser som kommer fra bakken, snøen og sjøen.

Vi har flere ulike barnesolbriller inne, blant annet fra merkene Ray-Ban, Izipizi og Polaroid. Vi kan også lage solbriller med styrke, da kan barnet velge fritt blant alle innfatningene eller solbrillene vi har, så bestiller vi fargede glass i riktig styrke.

Alternativt finnes også suncover, en solbrille som passer utenpå brillene, eller så kan vi slipe til solforheng som er skreddersydd til barnets brille og kan settes på når det er mye sol ute.

Hvis barnet bruker briller til vanlig kan man også få fargeskiftende glass i dem. Da blir glassene mørke når de kommer i kontakt med UV-stråler. Dette kan være en god løsning hvis barnet er lysømfintlig eller man vil slippe å ha flere par briller.


Bestill synsprøve

Navn *
Telefon *
+47
Search
  E-post *
  Fødselsdato *
  Ønsket dato *
  Ønsket tidsrom
  Noe annet vi bør vite?
  Ønsker timebekreftelse på*
  E-post
  SMS
  Vil du få SMS om tilbud og kampanjer?
  Ja takk!