Skip to main content
Linser til barn

Kontaktlinser til barn

Barn er ofte veldig aktive og det kan være gunstig å slippe brillene under lek eller sportsaktiviteter, for eksempel ved å veksle på brillebruken med kontaktlinser. Linsematerialene er i dag så gode at det er minimal risiko for problemer ved riktig håndtering. Derfor setter vi ingen nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser. Så lenge barnet selv er motivert og foreldrene ønsker, vil vi i de aller fleste tilfeller kunne tilpasse kontaktlinser.

En kontaktlinsetilpasning vil si at vi finner den riktige kontaktlinsestyrken og -typen og har en opplæringstime slik at barn og voksne lærer å ta linsene av og på, samt hvordan de skal håndteres hygienemessig.

Så langt det lar seg gjøre anbefaler vi at barnet begynner med dagslinser. Disse er lettere å håndtere siden de kastes etter bruk og man slipper hele prosessen med rengjøring og oppbevaring. Så kan man bytte til månedslinser senere hvis det er ønskelig.

Bruker man kontaktlinser bør man komme til linsekontroll årlig, for å være sikker på at det ikke oppstår skader på øynene i forbindelse med linsebruk.


Bestill synsprøve

Navn *
Telefon *
+47
Search
  E-post *
  Fødselsdato *
  Ønsket dato *
  Ønsket tidsrom
  Noe annet vi bør vite?
  Ønsker timebekreftelse på*
  E-post
  SMS
  Vil du få SMS om tilbud og kampanjer?
  Ja takk!