Kontaktlinser

Kontaktlinser

I ulike situasjoner kan det være upraktisk med briller og en løsning kan være å prøve kontaktlinser. De aller fleste synsfeil, som nærsynthet, langsynthet og astigmatisme kan korrigeres med kontaktlinser. Det finnes også progressive kontaktlinser, og hvis kunden ønsker tilpasser vi gjerne kontaktlinser som passer best mulig til synsfeilen og bruksområde. 

Når man skal begynne med kontaktlinser tas det alltid en synsundersøkelse for å anslå hvilken styrke man trenger, og for å undersøke om øyet tåler dette. Man trenger også en linseopplæring, hvor man lærer hvordan linsene tas av og på, og får informasjon om hvordan linser skal brukes slik at man unngår infeksjoner eller andre skader. Kontaktlinsene kommer i flere ulike materialer og størrelser, og det er viktig å tilpasse linsene godt slik at man blir fornøyd med både syn og komfort. Våre optikere har spesialkompetanse i kontaktlinser og veileder for å gi kunden best mulige resultat.

Dagslinser

Norge er verdensledende i bruk av dagslinser og dette er en veldig enkel og hygienisk linse som er veldig brukervennlig. Vi anbefaler alle nye linsebrukere å begynne med dagslinser til man er trygg på egen linsehåndtering.  Dagslinser brukes kun en gang, som betyr at man får en ny og ren linse hver dag og denne kastes når man er ferdig med den. Dette alternativet passer spesielt godt for personer som bruker linser sporadisk, eller rett og slett ønsker en enklest mulig linsebruk som ikke krever rensing eller har spesielle krav til oppbevaring. Dagslinser kan leveres med styrke +8,00 til -12,00, med astigmatisme/skjev hornhinnekorreksjon og med progressiv styrke. Det finnes ulike materialer i dagslinser og prisene varierer ofte i forhold til hvor god komfort linsene har, og hvor gode egenskaper de har i forhold til oksygentilførsel til øyet.

Månedslinser og 14 dagers linser

Med månedslinser bruker du samme linse i opptil en måned. Disse linsene settes inn og tas ut daglig, og må renses etter bruk.

Månedslinser kan leveres med styrker +23,00 / -23,00, med astigmatisme/skjev hornhinnekorreksjon og med progressiv styrke.
Dette er et godt og rimeligere alternativ til dagslinser, men de stiller høyere krav til hygiene, rensing og oppbevaring.

Døgnlinser

Flere av månedslinsene er også såkalte døgnlinser. Døgnlinser kan brukes ett helt døgn og de kan soves med hvis dette skulle dette være nødvendig. Døgnlinser kan leveres med styrke +8,00 / -12,00, med astigmatisme/skjev hornhinnekorreksjon og med progressiv styrke.
Dette er et godt alternativ for deg som ønsker å slippe unna rengjøringsrutiner og rensevæsker, men man bør vite at risikoen for infeksjoner øker jo lengre linsen er på øyet.

Progressive/Multifokale linser

Det finnes også multifokale linser, som har ulik styrke på avstand og nært, slik at man kan ha et godt syn på forskjellige avstander selv om man har begynnende alderslangsynthet

Progressive linser finnes både som månedslinser, døgnlinser og som dagslinser. Månedslinsene kan også leveres med korrigering for skjev hornhinne.
Dette er et godt alternativ til deg som lever et aktivt liv og ønsker å unngå briller til enhver tid, men her er det ekstra viktig med god tilpasning for å få alle parameterne til å fungere optimalt.

Kjøp kontaktlinser


Timebestilling

Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse


C.J. Hambros Plass 2B
0164 Oslo

Åpningstider


Man - Fre 08:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 16:00