Linser til barn

Kontaktlinser til barn

Barn er ofte veldig aktive og det kan være gunstig å slippe brillene under lek eller sportsaktiviteter, for eksempel ved å veksle på brillebruken med kontaktlinser. Linsematerialene er i dag så gode at det er minimal risiko for problemer ved riktig håndtering. Derfor setter vi ingen nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser. Så lenge barnet selv er motivert og foreldrene ønsker, vil vi i de aller fleste tilfeller kunne tilpasse kontaktlinser.

En kontaktlinsetilpasning vil si at vi finner den riktige kontaktlinsestyrken og har en opplæringstime slik at barn og voksne lærer å ta linsene av og på, samt hvordan de skal håndteres hygienemessig.

Så langt det lar seg gjøre anbefaler vi at barnet begynner med dagslinser. Disse er lettere å håndtere siden de kastes etter bruk og man slipper hele prosessen med rengjøring og oppbevaring. Så kan man bytte til månedslinser senere hvis det er ønskelig.

Bruker man kontaktlinser bør man komme til linsekontroll årlig, for å være sikker på at det ikke oppstår skader på øynene i forbindelse med linsebruk.


Bestill synsprøve

Velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider


Man - fre   8 - 18
Lørdag      10 - 16

Sikkerhet