Barnebriller

Barnebriller er et av våre satsingsområder. Vi har Oslos største barnebrilleavdeling med briller i alle størrelser, farger og materialer. Vi gjør vårt beste for å veilede ved valg av briller og tilpasser disse best mulig til barnet.

I tilfeller hvor NAV dekker deler av brillene er vi behjelpelige med søknadsprosessen, og vi har tett kontakt med flere øyeleger og ortoptister i Oslo hvis det blir nødvendig med videre henvisning.

Les mer om støtte til barnebriller her.

Solbriller til barn

Det er viktig å beskytte øynene mot skadelige solstråler. Spesielt viktig er det for barn da de utsettes for mer UV-stråling som følge av fysikk og livsstil. I tillegg til at glassene må filtrere vekk de skadelige UV-strålene som kommer fra sola er det også viktig at innfatningen skjermer godt mot lys som kommer inn fra siden.

Er barnet mye på sjø eller snø kan det være lurt å velge en polarisert solbrille, som i tillegg til å filtrere vekk UV-stråler også fjerner reflekser som kommer fra bakken, snøen og sjøen.

Vi har flere forskjellige barnesolbriller, og vi kan også lage solbriller med styrke.

Hvis barnet bruker briller til vanlig kan man også få fargeskiftende glass i dem. Da blir glassene mørke når de kommer i kontakt med UV-stråler. Dette kan være en god løsning hvis barnet er lysømfintlig og man vil slippe å ha flere par briller.

Det finnes også suncover, som er en solbrille som passer utenpå brillene, eller så kan vi slipe til solforheng som er skreddersydd til barnets brille og kan settes på når det er mye sol ute.

gloptikk barnebriller2

Brilleglass i barnebriller

Til tross for at barnebrillene gjerne har kortere levetid enn voksenbriller, bør fortsatt kvaliteten på glassene være god. Vi anbefaler alltid plastglass med herding og antirefleks, slik at glassene blir lettest mulig og at de unngår riper så godt det lar seg gjøre. Mineralske glass anbefales ikke til barn, da disse er tyngre og kan knuse under lek. Vi leverer alle glasstyper til barn, som enstyrkeglass, flerstyrkeglass som progressive og bifokale, i tillegg til svaksyntoptikk og filterglass.

Vi tilpasser alle glass slik at de blir tynne og lette selv ved høye styrker. Hovedleverandøren vår på glass er Essilor, men vi bestiller også fra MultiOptikk og Rodenstock.

Barn og kontaktlinser

Barn er aktive og det kan være gunstig å slippe brillene under lek eller sportsaktiviteter. Da kan det være en fordel å veksle på brillebruken med kontaktlinser. Linsematerialene er i dag så gode at det er minimal risiko for problemer hvis man har riktig håndtering, så vi setter ingen nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser. Hvis barnet selv er motivert og foreldrene ønsker, tilpasser vi kontaktlinser.

En kontaktlinsetilpasning vil si at vi finner den riktige kontaktlinsestyrken og har en opplæringstime slik at barn og voksne lærer å ta linsene av og på, samt hvordan de skal håndteres hygienemessig. Så langt det lar seg gjøre anbefaler vi at barnet begynner med dagslinser. Disse er lettere å håndtere siden de kastes etter bruk og man slipper hele prosessen med rengjøring og oppbevaring. Så kan man bytte til månedslinser senere hvis det er ønskelig. Bruker man kontaktlinser bør man komme til kontaktlinsekontroll årlig, for å være sikker på at det ikke oppstår skader på øynene i forbindelse med linsebruk.


Timebestilling

Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse


C.J. Hambros plass 2b
0164 Oslo

Åpningstider


Man - fre   8 - 18
Lørdag      10 - 16