Barnebriller

Barnebriller er et av våre satsningsområder. Vi har Oslos største barnebrilleavdeling med briller i alle størrelser, farger og materialer og vi gjør vårt beste for å veilede ved valg av briller og tilpasser disse best mulig til barnet.

I tilfeller hvor NAV dekker deler av brillene er vi behjelpelige med søknadsprosessen, og vi har tett kontakt med flere øyeleger og ortoptister i Oslo hvis det blir nødvendig med videre henvisning.

Les mer om støtte til barnebriller her.

Solbriller til barn

Å beskytte øynene mot skadelige solstråler er viktig, spesielt for barn da øynene deres er mer eksponert for sola. I tillegg til at glassene må filtrere vekk de skadelige UV strålene som kommer fra sola er også viktig at innfatningen skjermer godt mot lys som kommer inn fra siden.

Er barnet mye på sjø eller snø kan det være lurt å velge en polarisert solbrille, som i tillegg til å filtrere vekk UV stråler også fjerner reflekser som kommer bakken, snøen og sjøen, slik at barnet får enda bedre beskyttelse.

Vi har flere forskjellige barnesolbriller, og vi kan også lage solbriller med styrke.

Hvis barnet allerede har en brille kan man også få fargeskiftende glass i dem. Da blir glassene mørke når de kommer i kontakt med UV stråler og dette kan være en god løsning hvis barnet er lysømfintlig og man vil slippe å ha flere par briller.

Det finnes også suncover som er en solbrille som passer utenpå brillene, eller så kan vi slipe til solforheng som er skreddersydd til barnets brille og kan settes på når det er mye sol ute.

gloptikk barnebriller2

Brilleglass i barnebriller

Til tross for at barnebrillene gjerne har kortere levetid enn voksenbriller, bør fortsatt kvaliteten på glassene være god. Vi anbefaler alltid plastglass med herding og antirefleks, slik at glassene blir lettest mulig og at de unngår riper så godt det lar seg gjøre. Mineralske glass anbefales ikke til barn, da disse kan knuse under lek. Vi leverer alle glasstyper til barn, som enstyrkeglass, flerstyrke som progressive og bifokale glass i tillegg til svaksyntoptikk og filterglass.

Vi tilpasser alle glass slik at de blir tynne og lette selv ved høye styrker. Hovedleverandøren vår på glass er Essilor, vi bestiller også fra MultiOptikk og Rodenstock.

Barn og kontaktlinser

Barn er aktive og det kan være gunstig å slippe brillene under lek eller sportsaktiviteter. Da kan det være en fordel å veksle på brillebruken med kontaktlinser. Linsematerialene er i dag så gode at det er minimal risiko for problemer hvis man har riktig håndtering så vi setter ingen nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser. Hvis barnet selv er motivert og foreldrene ønsker, tilpasser vi kontaktlinser til våre kunder. En kontaktlinsetilpassning vil si at vi finner den riktige kontaktlinsestyrken og har en opplæringstime slik at barn og voksne lærer å ta linsene av og på, og hvordan de skal håndteres hygienemessig. Så langt det lar seg gjøre anbefaler vi at barnet begynner med dagslinser. Disse er lettere å håndtere siden de kastes etter bruk og man slipper hele prosessen med rengjøring og oppbevaring, og man kan bytte til månedslinser senere hvis det er ønskelig. Bruker man kontaktlinser bør man sjekke synet årlig, for å være sikker på at det ikke oppstår skader på øynene i forbindelse med linsebruk.


Timebestilling

Bestill synsprøve

Vennligst velg ønsket dato og tidspunkt

Send forespørsel

Kontakt


22 20 11 49

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse


C.J. Hambros Plass 2B
0164 Oslo

Åpningstider


Man - Fre 08:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 16:00